30. mai 2019

Vänern rundt

Ny tur og nye mål. Denne gangen satte vi kursen mot Mariestad og stellplassen der. Vi skriver 23 mai og været er skiftende. Likevel ble det en fin dag i Mariestad. En del folk i byen grunnet SD som hadde folkemøte i sentrum. Vi nøt en kopp kaffe før vi la ut på en liten sykkeltur langs Vänern nordover retning Sjøtorp. Flott sykkelsti hele veien så langt vi tok oss i dag.  
Stellplassen i havna får topp karakter. Flott sted med kort vei til sentrum.

Info: Stellplass Mariestad


Ytre hamnen Mariestad
Sykkelvei langs Vänern

Dag 2: Det er regn i lufta og vi bestemmer oss for å ta en kjøredag. Målet er Ørebro. Ikke så mange mila så vi er tidlig inne på Gustavsvik campingplass. En fin camping med allt en bobilturist kan ønske seg av komfort. Kort vei til sentrum. Vi avslutter dagen med en spasertur i nærområdet. 
Dag 3: Vi sykler først ned til Brunnsparken hvor det er AmCar treff. Masse fine biler å se.

Etter en runde blant fine biler setter vi kursen mot sentrum. Her blir det besøk i byen, lunsj i Vanntårnet Svampen og sykkeltur til gamlebyen Wadkøping og ut langs Svartån. Vi fikk mye ut av dagen og Ørebro er en by og anbefale.
Slottet i Ørebro sentrum

 Vanntårnet Svampen i utkanten av Ørebro sentrum
Utsikten fra resturangen Svampen Ørebro

Wadkøping nær Ørebro sentrum

Dag 4: Vi setter nesa hjemover. Veien går om Karlstad med stopp på Bergvik handlesentrum og videre ned til Säffle og campingen på Duse Udde. En flott campingplass beliggende inn til Vänern. Vi rakk med en sykkeltur inn til sentrum også. Kanskje en av de flotteste sykkelveiene i denne delen av Värmland. Koselig i Säffle også. 
 Duse Udde camping
 Restaurant Fyren
 Flott sykkelvei fra campingen til sentrum. Ca 6 km.
 Säffle sentrum
Ved slusa i Säffle



Turen ble på 73,5 mil og 4 overnattinger

1 kommentar: