27. apr. 2019

Påsketur 2019

Denne påsken la vi turen til sør-Sverige.
Dag 1. 
Første etappe startet 13.april og målet var stellplassen på Bua ved Varberg. Vi tok oss god tid nedover og var i Bua utpå ettermiddagen. Det ordinære havnområdet var fullt men de hadde satt inn noen nye plasser i samme havna med strøm og nærhet til servicebyggene. En svært populær bobilplass. Været var fin men en kald vind krevde godt utetøy.
Info: Bua hamn
Vi betalte kr.180 inkl. strøm, servicehus og Wifi
Fra vår plass i hamna.

Dag 2.
 Neste mål på turen er Simrishamn. Vi fulgte E 20 til Malmø og fulgte deretter vei 11. Vi slo leir på Tobisviks Camping rett utenfor byen. Fra en litt vindfull vestkyst ble det oppgradering til kuling på østkysten og den vinden var ikke varm. Campingen lå utsatt til så det var bare å ta på mer klær. Her lå vi i 2 døgn. Syklet til byen og i nærområdet nordover og fikk sett mye.
Info: Tobisviks camping  Simrishamn kommune
Pris pr døgn kr.250 inkl strøm. Tillegg for dusj. Tilbyr nettverk men dårlige signaler


Dag 4
Nytt mål for dagen. Vi har sett oss ut stellplassen på Ølandskaia i Kalmar. Ankommer ved lunsjtid. Er heldige å få en av de 9 plassene. Her ble det tidlig fullt. Vi ligger nå nært Kalmar sentrum og ellers er det mange fine ruter for sykling i området. Blir i 2 dager for å se oss omkring. Er mye trafikk utfor plassen her men det roet seg på kvelden og det var stille frem til tidlig morgen. Plassen kan anbefales. Vi fikk med oss byen, Kalmar slott og halvøya Stensø. På Stensø ligger det også en fin camping.
Info: Stellplass på Ølandskaia Kalmar  Stensö
Pris pr døgn kr.220 inkl strøm, servicehus og Wifi

 Ølandskaia
Kalmar slott
Stensø
Gamlebyen Kalmar

Dag 6
Vi fortsetter oppetter østkysten til Västervik. En enkel stellplass drevet av en lokal idrettsforening. Flott beliggende ut mot Østersjøen. Kort vei til sentrum på sykkel. Västervik er en koselig liten by. 
Info: Stellplass
Pris pr døgn inkl strøm kr.140


Dag 7
I dag legger vi i vei til Eksjø. Her har vi avtalt treff med tjukke slekta, Myrna og Bengt. Ingen lang kjøretur så vi bestemte oss for å svinge bortom Vimmerby og se på Astrid Lingrens hjem. På veien ble det en punktering av en slik art at vi valgt veihjelp. dette funka bra og etter 2 1/2 time var vi på veien igjen med plugget dekk og alt i orden. I Eksjø ble det et hyggelig treff som avtalt. Vi koste oss i lag et par dager og det ble en bytur på oss. Eksjø var en koselig by med mange fine trehus å se på. Vi lå på Eksjø camping langfredag og påskeaften.
Pris pr døgn fra kr.195 Strøm og Wifi kommer som tillegg.

Eksjø camping

Eksjø

Dag 9
Nytt mål er Gränna. Polkagrisens by. Her blir vi ett par døgn for å få med oss en sykkeltur på Visingsø. Kan anbefales. Vi ligger på stellplassen på utsiden av campingen. Kort vei til byen og til havn med ferge til Visingø. Anbefaler også en sykkeltur ut til havn Röttle noen km syd for Gränna.

 Gränna hamn
 Röttle hamn
 Näs slottsruin syd på Visingsö
Stille og rolig utmed veiene på Visingsö
Dag 11
Før vi vender nesa hjemover har vi lyst til å sjekke ut stellplassen i Askersund. Vi er heldige, kommer inn tidlig på dagen til ledige plass. Askersund er en fin liten by med havn ut mot 
Vättern. Ble tid til en sykkelrunde på kvelden og en tur på marknaden dagen etter.
Pr døgn kr.200 inkl Strøm, servicehus og Wifi
 Havna
Sykkeltur i Askersund

Dag 12
Så vender vi nesa hjemover. Vi tar en mellomlanding på Vita Sandar Mellerud. Koselig camping utmed Vänerns strand.
Pris pr døgn kr.290 inkl Strøm, servicehus og Wifi

Vita Sandars camping Mellerud

Dag 13
Siste dagen og hjemreise til Halden. Vi vil minnes denne turen spesielt for det flotte været vi har hatt. 
Turen ble på 171mil og 12 overnattinger. 16mil med sykkel og fotturer.
Turkart

1 kommentar: