28. aug. 2018

Öckerö Henån Strømstad

19.aug til 26.aug

Turen startet i Halden og gikk via E6 mot Gøteborg og Øckerø.
Linker til nyttige kart finner dere her: Alle øyene rundt Øckerø og Stellplasser på øyene
Det er også stellplasser på Fotø og Bjørkø
Vi valgte stellplassen i Øckerø havn. Her var det ca 50 plasser, mange med strøm og alle med tilgang til dusj, WC og Wifi. I tillegg var plassen et ypperlig utgangspunkt til de øvrige øyene som vi fint kunne sykle til. For å komme til Rørø og Bjørkø tok vi med sykkel på fergene.
Stellplassen på Øckerø havn. Kr.175 + engangsbetaling på kort til servicehus kr.30 varte alle dager. Gratis Wifi. 2 plasser inntil hverandre med plass til ca 50 biler. Strøm til de fleste inngår i prisen

Vi brukte en dag på å sykle over Halsø ut til Rørø. Gratis bilferge Halsø-Rørø. Flott tur.
Rørø havn

Siste dagen syklet vi over Hønø og ut til Fotø. Her er det veiforbindelse hele veien. 2 flotte stellplasser på Hønø og et par mindre plasser på Fotø.
Stellplassen på havna på Hønø.

Brua mellom Hønø og Fotø med fin sykkel-og gangvei

Fra stellplassen og havna på Fotø

Flott ytterst på Fotø

Det ble også tid til en sykkeltur på Bjørkø. Det var en personferge (mot betaling) som trafikkerte Øckerø-Kalvesund-Bjørkø. På Bjørkø var det en grei stellplass inne i sentrum. Skal man hit med bil må man ta den andre fergen fra fastlandet, samme sted som til Øckerø.

 Sundet mellom Kalvesund og Bjørkø


Bjørkø havn


På vår vei fra Øckerø til Strømstad gikk turen innom Henån på Orust. Fin stellplass i havna. Strøm, WC og dusj. Kr.150 døgnet.

Henån

Henån



Siste dagene tilbrakte vi på Strømstad camping. Denne campingen har jeg tidligere beskrevet her i bloggen. Dagene brukte vi til sykkelturer i Strømstad og omegn samt at vi tok båten ut til Syd Koster hvor vi også syklet på de fine småveiene der ute.

 Fra de flotte boligområdene i Kebal Strømstad

 Bergdalen Syd-Koster


Strømstad camping

7 overnattinger og 48 mil på turen totalt


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar