2. mai 2018

Bobiltur rundt Vänern og Vättern

Siste dagene i april brukte vi på en fin rundtur i Sverige. Torsdag 26.4 startet vi fra Halden på vei til Kristinehamn. Vi kjørte over Kornsjø-Ed-Åmål-Karlstad. Første rasten tok vi på ställplatsen i Åmål. Den ligger idyllisk til ved hamna. Ingen strøm eller servicehus på plassen men en toalett er satt på plass. Her tok vi en kafferast før vi kjørte videre oppover langs Vänern.
Bilde fra Åmål

Fremme i Kristinehamn var det fortsatt noen ledige plasser på ställplatsen i hamnen. En flott plass som ligger kun 700 m fra sentrum. Pris med el kr.225.
Se vedlagte link for mer info om plassen og stedet. Kristinehamns gasthamn
Kan også nevne at det er fin sykkelvei ut mot Picassoskulpturen. Ca 6 km en vei.


Bilde fra ställplatsen i Kristinehamn.

Fredag 27.4 var det avtalt treff med venner i Hjo. Vi brøt opp fra Kristinehamn og satte kursen mot Vättern. Vi kjørte en runde innom Degerfors-Laxå-Askersund for å se oss litt rundt på veien. I Askersund gjorde vi stopp på torget og besøkte bakeriet på stedet. Ble rekesmørbrød her. Kan også nevne at det lå en veldig fin ställplats her. Den må besøkes en gang.
Så gikk ferden ned til Hjo hvor det var avtalt treff med venner på Hjo camping. En veldig fin campingplass som ligger nær Hjo sentrum. Se link Hjo camping . Her koste vi oss i 2 dager.
Bilde: Gjengen samlet i Hjo

Bilde: Flotte turveier inn til sentrum av Hjo

Søndag 29.4 brøt vi opp og skilte lag med reisefølget. Vi satte nesa opp mot Askersund igjen og planen var å prøve å få plass på ställplatsen i Vadstena. Turen gikk ned til Motala hvor vi gjorde en liten stopp før vi kjørte til Vadstena. Her var hele ställplatsen bortbestilt så det ble kun en liten visit rundt Vadstena slott og en tur i byen for en matbit. Flott sted.
Bilde: Vadstena slott

Vi kjørte videre til Gränna og ställplatsen der. Her ligger vi sentralt til hamnen med ferge til Visingsö, nær campingen på stedet og sentrum. Flott sted inntil Vättern. Se link: Gränna Hamn
Bilde: Gränna Hamn

Mandag 30.4 gikk turen til Lidköping. Vi fikk plass på Kronocamping. Se link: Kronocamping
Da er vi tilbake inn til Vänern. Superfin plass med kort avstand til sentrum. Er man på disse kanter anbefales også å kjøre en tur ut til Läckö Slott. 
Bilde: Noe plasser på campingen

Tirsdag 1.5 avslutter vi turen og kjører hjem til Halden.
Hele runden ble på 93,6 mil og 5 overnattinger. Været på turen vekslet mellom regn og opphold. Kaldt og noe vind.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar